Op de nieuwssite NOS.nl stond vandaag weer een bijzonder nieuwsbericht over leeftijdsverschil. Hierin geeft onderzoek van het CBS aan dat stellen die meer dan tien jaar schelen vaak na 12 jaar al niet meer bij elkaar is. De breuk zou worden veroorzaakt door het leeftijdsverschil maar ook door het jong samenwonen.

Als de partners vijf tot tien jaar schelen, is de kans op een breuk bijna 30 procent. Voor het onderzoek volgde het CBS koppels die in 2003 trouwden of gingen samenwonen.

Ook het jong samenwonen heeft geen positief effect, schrijft de NOS:

De kans op een breuk is ook groter als stellen al jong gaan samenwonen. Doen ze dat tussen hun 18de en 20ste, dan is de kans 49 procent dat ze na twaalf jaar uit elkaar zijn. 20 tot 24-jarigen lopen met 29 procent al veel minder risico op een breuk. Boven de 25 is de kans op een scheiding voor alle leeftijdsgroepen ongeveer een kwart.

Bron: NOS.nl

Ook hier werd weer volop gereageerd op de Facebookpagina van NOS.nl Een paar van deze reacties hebben we behandeld in dit artikel: Dolgelukkig samen ondanks leeftijdsverschil

Al ruim 17 jaar samen

Ik moet zeggen dat ik deze meningen over het leeftijdsverschil en het samenwonen persoonlijk niet deel. Wim en ik zijn op moment van schrijven ruim 17 jaar samen. We zijn volledig samen gaan wonen toen ik 18 jaar was. Daarvoor waren we al vaak in het weekend samen in zijn studio in Heerde. Dat een groot deel van de relaties met een groot leeftijdsverschil stranden is van veel redenen afhankelijk. Net zoals bij relaties waarin dit geen grote rol speelt, dat moge duidelijk zijn. Maar er zijn ook stellen die het al veel langer volhouden. Dat zijn persoonlijk voor mij grote voorbeelden. Deze zie je nog niet zo vaak, misschien omdat het taboe nog redelijk groot is? Ik weet het niet. Maar ik ben van plan om nog heel wat jaar heel gelukkig te zijn met mijn Wim!

Wat is jullie mening hierover? Hebben jullie het vertrouwen na 12 jaar nog samen te zijn?