Eerder vandaag schreven ze op nieuwssite NOS.nl vandaag een bijzonder nieuwsbericht over leeftijdsverschil. Hierin geeft onderzoek van het CBS aan dat stellen die meer dan tien jaar schelen vaak na 12 jaar al niet meer bij elkaar is. Een paar uur later echter staat er een ander artikel online: “Al jaren dolgelukkig samen, zelfs met een groot leeftijdsverschil”

Mijn eerste reactie was dat ik het toch wel heel vreemd vond om op één dag twee tegenstrijdige artikelen te plaatsen. Maar na wat ik al vermoedde heeft NOS zoveel reacties gehad dat ze dit ook graag uit wilden lichtten.

“Mijn man en ik schelen 23 jaar. Ik ben nu 36 en mijn man 59. We zijn 12 jaar bij elkaar. We zijn dolgelukkig en zijn zeker niet van plan uit elkaar te gaan. Leeftijd zegt niet zoveel. We vullen elkaar goed aan en hebben veel lol samen”, schrijft een vrouw op de Facebookpagina van de NOS.

Bron: NOS.nl

Alle reacties op de Facebookpagina van de NOS liegen er soms niet om. Hier zullen we altijd last van houden maar er staan ook een hoop mooie en liefdevolle reacties onder.

Zoals die van Ingrid Kooij die het volgende schrijft:

“Moet je dat dan ter overweging meenemen als je stapelgek bent op elkaar…? “Lief, ik hou van je maar laten we het niet doen… we lopen meer kans op een breuk..?”

De dolgelukkige Jeanine Korte schrijft:

“Nou dan ben ik zeker een van de gelukkige die na 33 jaar samen nog steeds samen is met mijn man. Ik ken hem vanaf mijn 26e jaar ben nu bijna 60. Mijn man en ik schelen 29 jaar.”

Of wat denk je van de reactie van Gradeke Verwey:

“Ik en mijn man zijn al 35 jaar samen…. en we waren nog piepjong toen we gingen samen wonen.”

Het zijn trouwens niet alleen maar vrouwen die reageren. Ook Robin Scheermeijer doet een mooie duit in het zakje:

“Wat een onzin, denk dat het eerder gebaseerd is op hoe goed je daadwerkelijk matcht met elkaar en wat je beiden er aan blijft doen. Heb een geweldige vrouw als vriendin aan mijn zijde en ze scheelt 18 jaar met mij, gedoemd te mislukken? Dacht het niet ??”

De reactie van Hans Groenewold vind ik ook erg mooi:

“Als je op emotioneel, kennis en bewustzijn niveau hetzelfde bent met 10, 15 jaar leeftijd verschil is er niks aan de hand. Soms kiezen mensen die bijvoorbeeld tussen de 24 en 35 zijn ook voor een wat oudere man of vrouw omdat die veel meer ervaring hebben, beter om kunnen gaan met omstandigheden en zijn over het algemeen zorgzamer door de vele ervaringen en wat ze hebben meegemaakt, van hebben geleerd. Het gaat er uiteindelijk ook om of je je goed voelt bij die persoon, een mening of kritiek krijg je toch altijd wel van een ander in de huidige snel veranderende samenleving. Ik denk ook dat mensen een beetje van de traditionele leefwijzes afstappen die er eerst waren voor vele jaren geleden, koste wat het kost in een slecht huwelijk/relatie blijven en nu is het wat vrijer en onafhankelijker”

Die sluiten we dan maar in ons hart 😉 Ik weet in ieder geval dat ik dolgelukkig ben mijn mijn eigen 27 jaar oudere vent!