Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken. De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met een age-gap relatie.

Welkom!

Welkom op de website van Leeftijdsverschil.nl, een project en initiatief van Elkana en haar man Wim Oosterveen, wie ook in een age gap relatie zitten met een groot leeftijdsverschil. We zijn deze website gestart omdat we geen website konden vinden waarop het laatste nieuws, de beste tips en de mooiste verhalen te vinden zijn waar het draait over leeftijdsverschil in relaties.

Leeftijdsverschil.nl staat nog in de kinderschoenen maar we weten wat we willen. Wat onze visie is. We verzekeren je dat Leeftijdsverschil.nl een prachtige community en informatieve website wordt voor een belangrijke doelgroep; de mensen met een zogenaamde age-gap relatie. Liefde is universeel en niet gebonden aan leeftijd. En daar kun jij deel van uit maken. Mede door jouw hulp kunnen we dit project laten slagen.

Ben je geïnteresseerd om ons te helpen om zowel de groep als de website groot te maken, aan te vullen en veilig te houden? Neem dan gerust contact met ons op! Alle hulp is meer dan welkom.

We vinden het belangrijk om te melden dat we groot supporter zijn van de LGBTQIAP+ gemeenschap.

Wat kun je hier verwachten?

– Al het nieuws over leeftijdsverschil in de media. We linken naar de originele bron. Als het niet door ons zelf geschreven is maar dus om een nieuwsitem gaat staat dit er duidelijk bij.
– Een community net als onze Engelstalige collega’s Joe Leon en Angela Di Pasquo van MayDecemberSociety.com met een Facebook groep: connecties met mensen, discussiëren en elkaar leren kennen.
– Onze persoonlijke ervaringen en kijk op bepaalde kwesties, verhalen van anderen, quotes en foto’s.
– Korte vlogs en blogs waarin we samen of met anderen filosoferen over allerlei onderwerpen. Een van onze voorbeelden hiervan zijn Minx Mindy & Larry Linx.
– Korte interviews met dierbaren, gelijkgestemden en anderen die zich interesseren in leeftijdsverschil in relaties.
– Tips voor onder andere coming out, praktische tips, financiële zekerheid, wetten en regels etc.
– Columns

Vragen aan de iniatiefnemers van Leeftijdsverschil.nl

Waarom zijn jullie Leeftijdsverschil.nl begonnen? Wat hebben anderen hier aan?

We zijn deze website gestart om het taboe te doorbreken wat er ligt op leeftijdsverschil. De controverse over leeftijdsverschil is erg uiteenlopend maar in de meeste gevallen is het iets wat mensen niet vinden kunnen of zich ongemakkelijk bij voelen. Ze gaan een maximum leeftijd hangen aan wat een accepteerbaar verschil is. Dat is, in mijn ogen, kortzichtig. Ze hebben diverse meningen die soms kant noch wal raken en daardoor durven veel mensen niet uit te komen voor hun relatie of besluiten ze zelfs de relatie te beëindigen. Liefde is universeel. Liefde is liefde en die kijkt niet naar ras, leeftijd, afkomst, gender en andere kenmerken. In de basis IS liefde.

Wij willen een veilige plek creëren voor deze groep mensen. De groep die vaak buiten de boot valt en aangevallen wordt. Er zijn een aantal websites en pagina’s die inspelen op age gaps maar de meeste zijn inmiddels achterhaald, verouderd en onoverzichtelijk. En de grootste community over leeftijdsverschil MayDecemberSociety.com is Engelstalig, wat een drempel kan zijn voor Nederlandstalige mensen.

Wat is de onderscheidende factor van Leeftijdsverschil.nl?

De onderscheidende factor voor Leeftijdsverschil.nl is het feit dat het Nederlandstalig is en een combinatie van artikelen en community. De Amerikaanse versie MayDecemberSociety.com is alleen een community. We vinden het erg leuk om ook meerdere stukken informatie te verstrekken, mensen te informeren en entertainen met bijvoorbeeld interviews en leuke artikelen.

Wat is jullie doelgroep?

Onze doelgroep is een erg grote groep mensen van diverse leeftijden. Vanaf de wettelijk toegestane leeftijd van 16 jaar (met toestemming van voogd/ouders) of 18 jaar tot en met 99 jaar in principe.

Mogen minderjarigen ook lid worden?

Wat wij sowieso niet steunen of ooit zullen gaan steunen zijn buitenwettelijke relaties. Zelfs consensuele (seksuele) relaties tussen minderjarigen (onder de 16) en meerderjarigen (boven de 18 jaar) ondersteunen wij niet. We zijn ons bewust dat deze doelgroep bestaat, sterker nog: in het verleden behoorden wij zelf tot deze categorie. Maar omdat dit tegen de wet is kunnen wij dit niet toestaan. Jongeren onder de 16 kunnen dan ook geen lid worden van de community. De website is voor iedereen te bekijken maar lid worden van de community is toegestaan voor leden vanaf 16 jaar. Hier zal persoonlijke controle op plaatsvinden. De gebruiker wordt niet automatisch geaccepteerd. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Waarom hebben jullie gekozen voor een Facebook groep en niet een eigen platform?

De Facebookpagina’s schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn een makkelijk medium om mensen met elkaar te verbinden. Iedereen is bekend met Facebook en hiervoor is ook geen extra kennis nodig om een nieuw platform te leren kennen. Dat is de reden waarom we voor een besloten Facebookgroep zijn gegaan naast de website als nieuwsplatform in plaats van een zelf opgezette community op de website zelf. Ze zijn echter ook onderhevig aan zogenaamde trolls. Mensen die er niet zitten met de reden waar het voor bedoeld is waardoor er veel vervuiling op de pagina of groep ontstaat met de kans op discriminatie en online pesten. Daarom gaat er veel tijd zitten in het modereren van deze groep.

Ben je geïnteresseerd om ons te helpen om zowel de groep als de website groot te maken en veilig te houden? Neem dan gerust contact met ons op! Alle hulp is meer dan welkom.

Wat investeren jullie hier nou samen in en wat krijg je er zelf voor terug?

Het gaat bij dit project niet over geld. Er kunnen in de toekomst, als we wat bekender zijn, wellicht kleine inkomsten gegenereerd worden door Ad-Words campagnes en andere mogelijkheden om het domein en hostingpakket te kunnen betalen maar daar is het ons absoluut niet om te doen. Dat staat zelfs helemaal onderaan de lijst van mogelijkheden die we ooit hebben bedacht. Voornamelijk investeren we er een heleboel tijd in. Het domein en hosting kosten ons tot nu toe nog niet extreem veel geld omdat we nog in de beginnersfase zijn. Maar bij een online community en nieuwsplatform opstarten en onderhouden komt veel bij kijken. Er zal een heleboel tijd ingestoken worden door ons. Dit is voor ons gevoel schaars maar als ergens je hart ligt dan maak je daar tijd voor. Het gevoel om anderen van die veilige plek en informatie te voorzien geeft een goed gevoel. Iets waar we 16 jaar geleden ook erg naar op zoek waren. Er was nog niet zo heel veel over te vinden op het internet, vooral in het Nederlands. Elkana haar Engels is altijd al goed geweest maar toen ze nog zo jong was was dat vaak niet goed genoeg om alles op te kunnen nemen wat ze online tegen kwam. Ook de artikelen die we wel vonden waren vaak verhalen met een minder goede of zelfs slechte afloop. We willen met deze community ook bewijzen dat het wel goed kan gaan en kan uitlopen op een geweldige relatie. Een bumpy ride, waarin je veel moet vechten voor je relatie en idealen. Dat zeker. Maar absoluut niet onmogelijk!

Wat is jullie merkidentiteit? Hoe bereiken jullie de juiste doelgroep en wat willen jullie uitstralen naar de doelgroep?

We willen het volgende uitstralen: “Liefde is liefde”
En dat binnen de wettelijk goedgekeurde richtlijnen iedereen welkom is en vrij is in zijn of haar liefde. Als mensen Leeftijdsverschil.nl horen moet men denken “Ohja, die website met een mooie, levendige community die open minded is en waar je niet veroordeeld wordt. Waar je veel handige artikelen kunt vinden die niet alleen maar negatief zijn.”

Wat zijn de regels?

Communityrichtlijnen en regels: Ze geven binnen de community richting en houvast aan de deelnemers. Waar mag ik wat plaatsen, wat is het doel van de content, hoe ga je met elkaar om tijdens discussies, etc. Hier wordt ook de online community manager voorgesteld. De persoon die de deelnemers welkom heet, wegwijs maakt en die monitort of de deelnemers zich gedragen en communiceren naar de opgestelde regels en richtlijnen. Deze communityrichtlijnen staan in het document Privacy en Cookie Statement, Communityrichtlijnen en Disclaimer.

Wat een boel tekst in de Privacy en Cookie Statement, Communityrichtlijnen en Disclaimer. Waarom?

Wij volgen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese verordening die geldt voor alle lidstaten van de Europese Unie. De AVG is op 25 mei 2016 van kracht geworden, treedt op 25 mei 2018 in werking en volgt daarmee de Wet bescherming persoonsgegevens op. De AVG stelt eisen aan het gebruik van informatie die tot natuurlijke personen herleidbaar is. Ook willen we de veilige plek waar we het eerder over hebben gehad in stand houden. Daar zijn ook een boel regels en richtlijnen voor nodig.

Wat zegt de wet over leeftijdsverschil in relaties?

Het civielrechtelijke antwoord op de vraag wat is toegestaan is als volgt:
– Als de jongste persoon in de relatie niet 16 jaar is, is een relatie met een meerderjarig persoon die boven de 18 is, niet toegestaan en dus verboden.
– Als de jongste persoon in de relatie wel 16 jaar is, maar nog geen 18 jaar, is een relatie met een meerderjarig persoon die boven de 18 is niet verboden maar is de voogd of ouder van de jongste persoon verantwoordelijk voor de jongste persoon. In dit geval kan een voogd of ouder contact verbieden of beperken. In dit artikel gaan we daar verder op in.